POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI

 

Posta Hizmetleri Programının Amacı;Posta hizmetleri alanında verilen hizmet ve uygulamaları iyi bilen, teknoloji ve iletişim alanlarında meydana gelen gelişmeleri yakından takip edebilen, haberleşme ve lojistik alanında yeterli bilgi birikimine ve uygulama yeteneğine sahip nitelikli bireyler yetiştirmektir.

Program Kabul Koşulları;Üniversite Giriş Sınavından yeterli puan alan öğrenciler programa kayıt hakkı kazanır. Posta Hizmetleri Programı; iki yıllık olup, teorik ve uygulamalı öğretim veren sosyal bir programdır.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler; Eğitimini başarı ile tamamlayanlar “Ön Lisans Diploması” ve “Meslek Elemanı ünvanını” almaya kazanırlar. Eğitim süresince aldığı teorik ve uygulamalı eğitim ve öğretimin gereği olarak KPSS’ den aldığı başarı puanına göre PTT’ de mesleğini icra edebilir. Bunun haricinde önlisans alımlarının geçerli olduğu diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabilir. Alanıyla ilgili özel sektördeki firmalarda çalışabilir ya da kargo firması kurabilir ve işletebilir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları; Bu programdan mezun olanlar ilgili lisans bölümlerine dikey geçiş sınavlarındaki başarılarına göre geçiş yapabilirler.

  1. Lojistik Yönetimi
  2. Ulaştırma ve Lojistik
  3. Uluslararası Lojistik
  4. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
  5. Uluslararası Lojistik Yönetimi
  6. Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik
  7. Uluslararası Ticaret ve Finans
  8. Uluslararası Ticaret ve Finansman
  9. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
  10. Uluslararası Ticaret ve Lojistik
  11. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi