Yayın Tarihi: 13.05.2024 21:22

 

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Elemanları tarafından düzenlenen etkinliklerde hafta boyunca sektörün önde gelen temsilcilerinden öğrencilere eğitimler verilmiştir.

 Haftanın ilk etkinliğinde Konya Çağrı Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nden A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Tevhide Yumak ile “İş Güvenliğinde Kadın Olmak” temalı söyleşi gerçekleştirilmiştir. Tevhide Yumak sektörde kadın uzmanların önemine dikkat çekerek aday öğrencilere yapması gerekenler konusunda bilgiler vermiştir.


Haftanın ikinci etkinliğinde Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu 2019 yılı mezunu C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yunus Emre Kurt ile söyleşi gerçekleştirilmiştir. Yunus Emre Kurt İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerine mezuniyet sonrası yapılabilecek kariyer tercihlerine yardımcı olmuştur.



Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın sınıfları ve yangın söndürücüler konusunda teorik eğitim verilmiştir. Etkinliğin devamında ise İtfaiye Amiri Işın Çetin tarafından yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe öğrencilerin katılımı da sağlanmıştır.





Haftanın son etkinliğinde ise Isparta’da bulunan MEDA İş Güvenliği Merkezi Çevre Danışmanlık Şirketi’nden B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İlkin Özpoyraz tarafından sektörde İş Güvenliği Uzmanlarının karşılaştıkları sorunlar kapsamında söyleşi gerçekleştirilmiştir.