Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:03

Sütçüler MYO Ormancılık Bölümü Öğrencileri Bölüm Öğretim Elemanları Tarafından Düzenlenen Teknik Gezilere Katıldılar.

 

Sütçüler Prof.Dr. Hasan Gürbüz MYO Ormancılık ve Orman Ürünleri ile Avcılık Yaban Hayatı programlarında okuyan birinci sınıf öğrencilerimiz Beydilli Köyü-Kovada Gölü Milli Parkı ve Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda düzenlenen iki farklı teknik geziye katıldılar.

Yüksekokul Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Güvenç NEGİZ, Öğr.Gör. Gürel Doğan ve Öğr.Gör. Alican Çıvga yönetiminde Beydilli Köyü ve Kovada Gölü Milli Parkına gerçekleştirilen teknik gezide öğrencilerimiz akdeniz bölgesinde yayılış gösteren asli orman ağacı türleri, ormancılıkta kullanılan ekipmanlar hakkında uygulamalı eğitim aldılar. Ayrıca Kovada gölü Milli parkında bulunan doğa müzesini gezerek milli park şefinden yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Bir diğer teknik gezi Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Halil Süel ve Ormancılık bölümü öğretim elemanları Öğr.Gör. Serkan Özdemir ve Öğr.Gör. Alican Çıvga yönetiminde Yazılı Kanyon Tabiat Parkında yine Avcılık ve Yaban Hayatı ile Ormancılık ve Orman Ürünleri Programları birinci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Teknik gezi kapsamında öğrencilerimiz Yazılı Kanyon Tabiatının parkının tarihi, alanda bulunan bitki ve yaban hayatı türleri, gerçekleştirilen ormancılık faaliyetleri ve yaban hayvanları üzerine uygulamalı eğitim almışlardır.