SÜTÇÜLER PROF. DR HASAN GÜRBÜZ MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARI  2018-2019 BAHAR DÖNEMİ STAJ TAKVİMİ (30 GÜNLÜK)

2018–2019 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Staj Takvimi

1

Staj Başvuru Tarihleri

2

Staj Başvurularının Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu Tarafından Değerlendirilmesi

3

-Staj Eğitim Kurulu tarafından kabul edilen başvuruların,  başvuru formunun çıktısı alınarak staj yerine onaylattırılıp, Bölüm Sekreterliğine teslim edilmesi

-Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Formunun Mali İşler Bürosuna teslim edilmesi.

4

Staj Dönemi

01.03.2019-

04.03.2019-

5

Staj Defteri, Staj Değerlendirme Formu ve diğer evrakların Bölüm Sekreterliğine teslim edilmesi

19.04.2019-03.05.2019

6

Staj ve Eğitim Uygulama Kurulunun Staj Sonu Evraklarını Değerlendirmesi

19.04.2019-10.05.2019

1. Stajlar 30 iş günüdür.

2. 2018-2019 yılı yaz döneminde staja çıkmak isteyen öğrenciler yaz okuldan ders alamaz.

3. Staj işlemlerini zamanında yapmayan ya da eksik yapan öğrencilerin staj işlemleri geçersiz sayılır.

4. Yukarıda belirtilen tarihlere uymayanların stajları bir sonraki döneme kalır.

5. Staja başvuru için gerekli belgeler:

•          Staj başvuruları OBS üzerinden yapılacaktır.

Kullanıcı adı şifrenizi girdikten sonra sol en altta bulunan Zorunlu/İsteğe Bağlı Staj Başvurusunu tıkladıktan sonra öncelikle İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim videosunu izlemeniz gerekmektedir.

(en az 12 saat 30 dakika) Eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz sınav başvurusu yapıp sınavdan en az 60 (altmış)’ almaları gerekmektedir. Eğitim alan öğrencilerin sınavda başarısız olmaları halinde, belirlenen tarihler aralığında 1 (bir) ek sınav hakkı tanınır. Sınavda yaşanacak teknik sorunlardan dolayı öğrenciler “Sınav Tekrar Talebinde” bulunabilirler.

Aksi Takdirde Staj Başvurusu gerçekleşmeyecektir. (İş Güvenliği ve Sağlığı dersi öğrenciler veya iş güvenliği sertifikası olan öğrenciler hariç)

6. İş yerinde staj yaparken yapmanız gerekenler:

Not: 5510 sayılı Kanunun 5. Maddesinin b bendine göre Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında, stajları süresince ödenmesi gereken iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi yüksekokulumuz tarafından ödenecektir.

SÜTÇÜLER PROF. DR HASAN GÜRBÜZ MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARI 2018-2019 YAZ DÖNEMİ STAJ TAKVİMİ (30 GÜNLÜK)

2018–2019 Öğretim Yılı Yaz Dönemi Staj Takvimi

1

Staj Başvuru Tarihleri

08.04.2019-14.06.2019

2

Staj Başvurularının Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu Tarafından Değerlendirilmesi

08.04.2019-14.06.2019

3

-Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Formunun Mali İşler Bürosuna teslim edilmesi.

08.04.2019-21.06.2019

4

Staj Dönemi

01.07.2019-

08.07.2019- 23.08.2019

5

29.08.2019

6

Staj ve Eğitim Uygulama Kurulunun Staj Sonu Evraklarını Değerlendirmesi

06.09.2019

1. Stajlar 30 iş günüdür.

5. Staja başvuru için gerekli belgeler:

•          Staj başvuruları OBS üzerinden yapılacaktır.

•          - Başvuru yapıldıktan sonra staj sorumlusu Öğretim elemanları tarafından onaylanır. Onaylandıktan sonra sağ üst köşede bulunan “4. Başvuru Raporu Al” butonuna tıkladıktan sonra çıktı alınarak staj yapılacak işyerinin kaşe ve imzası tamamlanıp Bölüm sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir. Bölüm sekreterliğine teslim edilmeyen iş yerine onaylatmayan öğrenciler başvuru yapsa da staja çıkamaz. Ayrıca Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Formunun Mali İşler Bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir.

6. İş yerinde staj yaparken yapmanız gerekenler:

•          - Staj Defteri Okuldan alınıp, iş yerinde yapılan işler ile ilgili gün gün doldurur. OBS de sağ menüde bulunan “6. Staj Değerlendirme Formu” alınıp iş yerine teslim edilir staj bitiminde bu form iş yeri tarafından doldurularak onaylanır, Staj Defteri (Staj Faaliyet Raporu) ile birlikte Bölüm Sekreterliğine teslim edilir. Staj Değerlendirme Formu olmayan öğrencilerin staj defterleri Komisyon tarafından değerlendirilmez.

•          - Staj bittikten sonra süresinde teslim edilmeyen staj dosyaları geçersiz sayılır.