Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:03

 

MEZUN OLAN ÖĞRENCİNİN YAPMASI GEREKENLER    ;

- Öğrenci,  öğrenci işleri bürosuna  öğrenci kimlik kartı ile ilişik kesmek için müracaat eder. Kimlik kartı olmayan öğrenci gazeteye vereceği kayıp ilanını öğrenci işlerine getirmek zorundadır. Gazete ilanını getirmeyen öğrencinin işlemleri yapılmaz.

- Öğrenci, öğrenci işleri bürosundan alacakları ilişik kesme belgesi ile Mediko, Sağlık Kültür ve Spor D. Başkanlığı, Kütüphane ve okulun muhasebe ve ambar memurluğundan ilişiği yoktur yazısı alarak tekrar öğrenci işlerimize gelir. Okuldan aldığı öğrenci kimlik kartı ve  sağlık karnesini iade etmeyen öğrencinin işlemleri yapılmaz.(Eksik harç yatırmaları sebebiyle, Harç borcu bulunan öğrencilerin eksik harçlarını yatırmaları gerekir.)

- Önce geçici mezuniyet belgesini alan öğrenci, diplomasını almaya geldiği zaman almış olduğu geçici mezuniyet belgesinin aslını iade eder.

- Başkasının adına  geçici mezuniyet belgesi ve diploma alabilmek için,  öğrencinin noterden vekalet vermesi,  öğrencinin öğrenci kimlik kartını, eğer okuldan sağlık karnesi almışsa sağlık karnesini, vekaletnamenin aslını  ve  geçici mezuniyet belgesi veya diplomayı  alacak kişinin de nüfus cüzdanının fotokopisini getirmesi gerekir.

Mezuniyet Belgesi, Diploma ve Diploma Ekinin Kaybedilmesi

Madde 6- Mezuniyet belgesini ve diplomasını kaybedenler, ulusal gazetelerin birine üç gün ara ile iki kez verilen kayıp ilanı suretleri ve dilekçe ile ilgili Dekanlığa/Yüksekokul Müdürlüğüne başvurur. Mezuniyet belgesini kaybedenlere, diplomaları henüz düzenlenmemiş ise, dosyalarındaki mezuniyet belgesinin ikinci nüshasının onaylı bir fotokopisi, üzerine kaybolma nedeniyle verildiği şerhi düşülerek  verilir.  Diploması düzenlenmişse diploması verilir. Diplomasını kaybedenlere ise, ilgili birimin yönetim kurulu kararına istinaden ikinci nüsha olduğu belirtilen yeni bir diploma düzenlenir. Diplomanın ikinci nüshası da kaybedilmişse; ikiden fazla kaybedenlere kaçıncı defa verildiği belirtilmek kaydı ile ikinci nüsha diploma öğrenci işleri daire başkanlığınca düzenlenir. Diploma ekini kaybedenler için de aynı yol izlenir.

Lise Diplomasının İadesi :

Herhangi bir nedenle okuldan ilişiği kesilen (Kayıt sildirme, Mezuniyet) öğrencinin Lise diplomasını alabilmesi için:

- Öğrenci,  öğrenci işleri bürosuna  öğrenci kimlik kartı ile ilişik kesmek için müracaat eder. Kimlik kartı olmayan öğrenci gazeteye vereceği kayıp ilanını öğrenci işlerine getirmek zorundadır. Gazete ilanını getirmeyen öğrencinin işlemleri yapılmaz

- Öğrenci, öğrenci işleri bürosundan alacakları ilişik kesme belgesi ile Mediko, Sağlık Kültür ve Spor D. Başkanlığı, Kütüphane ve okulun muhasebe ve ambar memurluğundan ilişiği yoktur yazısı alarak tekrar öğrenci işlerimize gelir. Okuldan aldığı öğrenci kimlik kartı ve  sağlık karnesini iade etmeyen öğrencinin işlemleri yapılmaz.

.(Eksik harç yatırmaları sebebiyle, Harç borcu bulunan öğrencilerin eksik harçlarını yatırmaları gerekir.)