Lojistik programının amacı; Öğrencilere üretim sistemleri, fabrika içindeki imalat yöntemleri ve fabrika tasarımı ve insan ve malzeme taşımacılığı ile ilgili genel bilgiler vererek Ulusal ve Uluslar arası taşımacılıkta pratiğe dayalı ara eleman olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Üniversite Giriş Sınavından yeterli puan alan veya sınavsız geçiş şartlarını sağlayan öğrenciler bölümün ön lisans programına başlamaya hak kazanırlar. Lojistik Programı; iki yıllık olup, lojistiğin kavramları, teorisi, kuralları ve uygulamaları hakkında öğretim veren sosyal bir programdır.

Mezunlar Meslek Elemanı ünvanını kazanırlar. Bu programdan mezun olanlar ilgili lisans bölümlerine dikey geçiş sınavlarındaki başarılarına göre, Açık öğretim fakültesine ise doğrudan dikey geçiş yapabilirler.

 

Aranan Özellikler; Lojistik alanında eğitim almak isteyen bir kimsenin analitik ve sayısal düşünme yeteneğine sahip olması; matematik, sosyoloji, psikolojiye ilgi duyması ve bu alanlarda başarılı olması gerekir.

 Lojistik programından mezun olmuş bir kişinin görevi gereği çalıştığı kurumdaki diğer personel ve halkla ilişkiler içinde olduğundan; sabırlı, anlayışlı, hoşgörü sahibi ve insana saygılı, fikirlerini başkalarına anlatabilme ve onları inandırabilme gücüne sahip bir kimse olması, kısaca insanlara faydalı olmaktan hoşlanması gereklidir.

 

Mezunların Kazandıklar Unvan ve Yaptıkları İşler; Lojistik eğitimini bitiren öğrenciler "Önlisans Diploması" almaya hak kazanırlar. Eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler Lojistik Ara Elemanı ünvanı ile mezun olurlar. Kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda alanlarıyla ilgili birimlerde çalışırlar.